Nicaragua Flor Silvestre

Origine: Nicaragua
Regiune: Nueva Segovia
Fermă: multipli fermieri
Stația de procesare: Flor Silvestre
Varietate: Caturra, Catuai
Altitudine: 1300-1700 m
Metodă de procesare: Spălată
Cupping notes: fructe uscate, alune, caramel, corp cremos

Cea mai renumită regiune de cafea din Nicaragua este Nueva Segovia și este caracterizată prin numărul foarte mare de producători. Deseori câștigătorii Cupei de Excelență provin din această regiune. Fermele de mare altitudine impun condiții dificile pentru producători, dar cu recompensa unor cafele excelente.

În trecut, fermierii din această regiune nu aveau acces la piața cafelei de specialitate, dar asta s-a schimbat odată cu colabrarea cu Expocamo, traderul de cafea care reprezintă zona Nueva Segovia. Producătorii locali au ferme de mici dimensiuni, dar asocierea lor cu această zonă le conferă o identitate bine definită pe piața cafelei.

Poți comanda Nicaragua Flor Silvestre de aici.