Vino la Barista School să învățăm împreună despre cafea

A sunat clopoțelul. Pregătește latiera, aranjează-ți șorțul și calibrează râșnița. Să înceapă extracția! Iarna aceasta lansăm în premieră Barista School: un punct de întâlnire pentru pasionații de cafea. Fie că te gândești la o schimbare în carieră, vrei să faci un cadou iubitorului de cafea din viața ta sau pur și simplu îți dorești să afli mai multe despre lumea fascinantă a cafelei, ai ajuns în locul potrivit.

Vom începe luna aceasta cu două cursuri pentru începători – Introduction to Coffee și Barista Skills: Foundation – urmând ca ”lucrurile să se complice” odată cu noul an 🙂 . Descoperă, în cele ce urmează, mai multe detalii despre cele două cursuri, ca să te convingi că sunt pentru tine! Apoi dă fuguța cu un click la formularul de înscriere, căci locurile sunt limitate.

Formular înscriere cursuri: click aici.

 

SCA Introduction to Coffee

Un curs de o zi, care prezintă conceptele-cheie ale Specialty Coffee

NIVEL: ÎNCEPĂTOR

DURATA: 6 ORE

DATA: Vineri, 7 decembrie 2018, 9:30 – 16:30 (pauza de prânz inclusă)

LOCAȚIA: Barista School, Piața 1 Mai, Nr. 4-5, Cluj-Napoca

Dacă te gândești la o schimbare în carieră, ești un entuziast al cafelei sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre călătoria cafelei de la fermă în ceașcă, acesta este punctul de pornire.

Bazat pe Modulele SCA – Cafea Verde, Senzorial, Prăjire, Brewing și Barista, vei învăța despre:

  • modul în care recoltarea, procesarea și prăjirea influențează aroma
  • cum să deguști cafeaua ca un profesionist
  • brewing și teoria extracției cafelei
  • tehnica espresso

Poți participa la curs din curiozitate, dar de multe ori s-a dovedit a fi chiar începutul unei cariere în lumea cafelei – varietatea subiectelor acoperite îl fac un bun mod de a obține o vedere de ansamblu asupra diferitelor parcursuri pe care le poți urma.

Acest curs este acreditat la nivel mondial de Specialty Coffee Association (SCA). Dacă alegi opțiunea de curs cu certificare, vei obține 10 puncte SCA în programul Coffee Skills.

SCA Introduction to Coffee este un curs de 6h, desfășurat în intervalul orar 9:30 – 16:30, inclusiv pauza de prânz. Pentru Examenul de Certificare SCA, te rugăm să mai aloci o oră în plus.

Cursul este susținut de Marius Nica, multiplu campion național și internațional al competițiilor de Cup Tasters și Latte Art, Barista Trainer certificat SCA.

Taxă de participare

Introduction to Coffee – curs cu certificare SCA – 130 EUR

Introduction to Coffee – curs fără certificare SCA – 100 EUR

 

SCA Barista Skills: Foundation

Un curs de 2 zile ce acoperă principalele Barista Skills – flux de lucru eficient, setarea corectă a râșniței, spumarea laptelui și alegerea meniului.

NIVEL: ÎNCEPĂTOR

DURATA: 2 zile

DATA: Joi-Vineri, 13-14 decembrie 2018, 9:30 – 16:30 (pauza de prânz inclusă)

LOCAȚIA: Barista School, Piața 1 Mai, Nr. 4-5, Cluj-Napoca

Acesta este cursul ideal pentru tine dacă te gândești să devii barista sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre cafelele pe bază de espresso.

Vei lucra cu cele mai performante echipamente din domeniu și vei învăța bazele dozării și tampării cafelei, ajustarea râșniței și degustare. Nu va rămâne secretă nici tehnica eficientă de montare și turnare a cremei de lapte, pentru a crea cafele cremoase și atractive precum Flat White, Latte sau Cappuccino.

Pe scurt, vei afla:

  • înțelegerea noțiunii de extracție espresso
  • tehnica eficientă de montare și turnare a cremei de lapte
  • basic Latte Art
  • curățare și mentenanță espressor și râșniță

Obiectivul cursului este de a te familiariza cu echipamentele pentru espresso, pentru ca tu să poți prezenta rapid și corect băuturi pe bază de espresso. La finalul cursului, ve fi capabil să creezi un meniu complet de băuturi pe bază de espresso și să fi încrezător în utilizarea râșniței și espressorului.

Acest curs este acreditat la nivel mondial de Specialty Coffee Association (SCA). Dacă alegi opțiunea de curs cu certificare, vei obține 5 puncte SCA în programul Coffee Skills.

SCA Barista Skills Foundation este un curs de 2 zile, desfășurat în intervalul orar 9:30 – 16:30, inclusiv pauza de prânz. Pentru Examenul de Certificare SCA, te rugăm să mai aloci o oră în plus.

Cursul este susținut de Marius Nica, multiplu campion național și internațional al competițiilor de Cup Tasters și Latte Art, Barista Trainer certificat SCA.

Taxă de participare

Barista Skills: Foundation – curs cu certificare SCA – 280 EUR

Barista Skills: Foundation – curs fără certificare SCA – 250 EUR

După completarea formularului de înscriere, vei primi un email de confirmare cu mai multe detalii despre curs și modalitatea de plată. Taxa de participare poate fi achitată prin transfer bancar, în termen de 48h de la confirmarea înscrierii, nu mai târziu de ziua anterioară cursului. Locuri limitate!

Citește aici termenii și condițiile cursurilor: Termeni și Condiții .

Știm că te-am convins! 🙂 Înscrie-te acum!