Origine: Brazilia

Regiune: The Cerrado, Minas Patais

Proprietar: Familia Ferrero

Varietate: Yellow Bourbon

Altitudine: 1150 m

Metodă de procesare: Pulped Natural

Cupping notes: cireșe, portocale, ciocolată cu lapte

Fazenda Pântano este situat în Cerrado, aproape de orașul Patos de Minas, la o altitudine de 1.150 de metri și acoperă o suprafață totală de 550 de hectare. Mai mult de 300 de hectare de teren sunt alocate pentru rezerve naturale de pădure, care este de șase ori mai mare decât cerința legală, conform legislației braziliene. Ferma are peste 200 de varietăți, majoritatea fiind în producție experimentală, și colaborează îndeaproape cu Institutul de Cercetare a Cafelelor din Brazilia pentru a experimenta procesarea și aromele.

Cel mai impresionant aspect al acestei ferme este conștientizarea că fiecare lot este diferit și trebuie să beneficieze de un tratament diferit. Astfel, ferma este împărțită în parcele pătrate de câte un hectar, tratate diferit, cu o utilizare cât mai redusă a substanțelor chimice și a apei. Există o stație meteorologică la fața locului, pentru a asigura utilizarea corectă a apei, ținând cont de câțiva factori: necesarul zilnic de apă, cantitatea de precipitații, retenția de apă în sol, efectul de evaporare și vânturi, cantitatea de apă în primii 40 cm în adâncimea solului.

Comanda Brazilia fazenda Pantano aici.