Origine: Guatemala

Regiune: La Libertad, Huehuetenango

Proprietar: Yolanda Galindo de Molina

Varietate: Caturra, Bourbon

Altitudine: 1500-1700 m

Metodă de procesare: Washed

Cupping notes: măr verde, pară coaptă, stafide

El Rincon este o fermă de 25 de hectare situată în colțul unei văi de dealuri de calcar, protejată de vânturile calde, uscate și fluctuațiile climatice. Clima este foarte stabilă, cu umiditate relativă ridicată, care, împreună cu solurile calcaroase din Huehuetenango, definesc caracterul acestei ferme. Roberto Molina a fost vărul lui Jorge Vides, primul proprietar al companiei Finca La Bolsa, care a cumpărat și a înființat fermele în aceeași perioadă. Roberto a murit în 2009, iar văduva lui, Yolanda Galindo, se ocupă de fermă. Ferma este condusă acum de Renardo Ovalle, care a transformat producția spre microloturi cu focus pe calitate. Multe dintre plante sunt bourbon și caturra din primii ani ai fermei, dar managerul fermei este în curs de plantare a arborilor noi de bourbon și caturra, împreună cu alte varietăți exotice.

Cafeaua este fermentată uscat în rezervoare placate cu gresie, timp de 18-24 ore. După ce mucilagiul a fost spălat, cafeaua este înmuiată peste noapte în apă curată. Acest pas este mai obișnuit în procesarea cafelelor  africane și este rar în Guatemala, dar contribuie la profilul unic al acestei ferme.

Poți comanda Guatemala El Rincon aici.