Origine: Rwanda

Regiune: Southern Rwanda, Nyamasheke District

Proprietar: Multipli producători

Varietate: Red Bourbon

Altitudine: 1800

Metodă de procesare: Natural

Cupping notes: căpșuni, frișcă, ciocolată

Rwanda este binecuvântată cu condiții ideale de creștere a cafelei, care includ altitudine mare, precipitații regulate, soluri vulcanice cu o structură organică bună și o abundență de Bourbon. Cea mai mare parte a cafelei din Rwanda este produsă de mici fermieri, aproximativ jumătate de milion, deținând deseori cam un hectar de pamânt cultivat. Cafeaua este cultivată în aproape toată țara, cu concentrații deosebit de mari de-a lungul lacului Kivu și în provincia sudică. Micii proprietari se organizează în cooperative și beneficiază de serviciile stațiilor de spălare centralizate. Înflorirea are loc între septembrie și octombrie, iar recolta durează din martie până în iulie, cu expedieri începând cu sfârșitul lunii mai la începutul lunii iunie.

Gitwe este o stație de spălare nou construită, situată în cartierul Nyamasheke, una dintre regiunile unde cafeaua crește din abundență. Altitudinea mare și solul vulcanic de pe malul lacului Kivu fac ca această cafea să fie una dintre cele mai bune din țară. Există 800 de fermieri în total care livrează la stație.

Puteți comanda Rwanda Gitwe Natural aici.