Origine: Columbia

Regiune: RIO SUCIO, CALDAS

Fermă: San Lorenzo, Caldas

Varietate: Caturra, Castillo, Colombia

Altitudine: 1600-2200 m

Metodă de procesare: Spălată

Cupping notes: cireșe, stafide, aciditate ridicată, florală, ciocolată neagră

Grupul de producători San Lorenzo

Acest grup de producători face parte din Cooperativa de Caficultores de Alto Occidente de Caldas, care a fost înființată în 1964. Grupul indigen San Lorenzo are sediul în municipalitatea Rio Sucio din Caldas, unde sunt 11.500 de locuitori, cu 1.150 de fermieri, care produc cafea în 21 de comunități. Până de curând, această regiune era puternic ocupată de grupurile FARC, ELN, grupurile paramilitare și gherilele care încercau să controleze acest coridor central din Columbia. Această regiune nu a fost cunoscută pentru producția de cafea de specialitate, dar datorită ușurării tensiunilor locale și îmbunătățirii accesului, acum este posibilă producția la cea mai înaltă calitate.

Locuitorii indigeni consideră că este de datoria lor să protejeze mediul natural și să aibă un impact cât mai mic asupra sa. Fiecare fermier are aproximativ 0,5 hectare de teren pe care cresc aproximativ 2500 de pomi de cafea. În acest lot există în total 179 de producători de cafea, care au livrat fiecare cantități mici de de specialitate. Există o bună înregistrare a contribuțiilor și încasărilor fiecărui agricultor, oferind o trasabilitate completă cu privire la alcătuirea acestui lot.

Comandă Columbia San Lorenzo aici!