Origine: El Salvador

Regiune: BÁLSAMO-QUEZALTEPEC, SAN SALVADOR DEPARTMENT

Fermă: El Cipres

Varietate: Bourbon

Altitudine: 1070-1800 m

Metodă de procesare: Natural, macerată

Cupping notes: prune coapte, cireșe, aciditate de vin alb, ciocolată neagră

Ferma El Cipres este situată pe versanții de nord ai vulcanului Picacho din regiunea de cafea Bálsamo-Quezaltepec, în municipiul Nejapa, Departamentul San Salvador. Proprietatea a fost în familia lui Alvarez Gallardo din 1880, după ce a fost cumpărată de Dr. Emilio Alvarez Lalinde. Familia acestuia s-a mutat în El Salvador din Columbia, aducând cunoștințe valoroase în domeniul producției de cafea.

Politica fermei este una socială, asigurându-se că toți muncitorii sunt tratați cu respect și demnitate. De asemenea, ferma susține și școala locală.

Procesarea specială a cafelei îi conferă niște caracteristici speciale. Cireșele, după selecție, sunt macerate în recipiente sigilate, timp de 24 de ore, apoi sunt puse pe paturi înălțate și întoarse în fiecare oră, pentru a se usca uniform. Procesul de macerare aduce cafelei o aciditate mai ridicată, dar păstrează corpolența procesării naturale.

Comandă El Salvador El Cipres aici!