Origine: Guatemala

Regiune: La Libertad, Huehuetenango

Fermă: La Bolsa

Proprietar: Maria & Renardo Vides

Varietate: San Ramon

Altitudine: 1500 – 1700 m

Metodă de procesare: washed

Cupping notes: căpșune, ciocolată cu lapte, aciditate ridicată, corp onctuos


Finca La Bolsa a fost cumpărată de Jorge Vides, un profesionist medical distins, în 1958. Înainte de aceasta, terenul nu a fost folosit pentru producția de cafea. Jorge a câștigat numeroase premii pentru producția de cafea și pentru servicii în regiunea Huehuetenango și a avut principalul spital din comunitatea de creștere a cafelei numită după el. La Bolsa a concurat în competiția Cupa de Excelență din 2002 și s-a plasat al doilea, cu un scor de 94.98. La Bolsa se află între doi munți, care oferă un microclimat foarte stabil și umed. Acest lucru, combinat cu solurile bogate în calcar, conferă cafelei un profil unic, cu un corp bogat și o cantitate mare de aciditate malică și citrică. Cafeaua este fermentată între 18 și 24 de ore, după care este curățată de mucilagiu și înmuiată peste noapte.

La Bolsa este certificată RFA și respectă regulile de practică C.A.F.E. Coffee Care a finanțat construcția unei școli și a unei grădinițe la fermă, cu profesori complet instruiți, cu normă întreagă. Toți membrii personalului temporar și permanent au acces la educație pentru copiii lor și sunt stimulați să-și lase copiii la școală sau grădiniță prin donații de hrană. Când un copil frecventează școală sau grădinița timp de 5 zile consecutive, primesc o donație săptămânală de orez, fasole și porumb. Înainte de această schemă de rație alimentară, era foarte dificil să-i stimuleze pe oameni să-și lase copiii în grija altora, iar școlarizarea nu era neapărat apreciată, deoarece exista o presiune mai mare asupra câștigării de bani pentru a alimenta familia. Ca rezultat, nu există copii care să lucreze în fermă, iar școala și grădinița sunt pline.

Comandă Guatemala La Bolsa aici!